مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

لكنت زبان كودكان يكي از اختلالاتي است كه مي‌تواند توانايي صحبت كردن آن‌ها را تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار داده و حتي باعث بروز مشكلات روحي مانند انزوا، افسردگي و اضطراب در كودك شود. لكنت زبان معمولاً خود را به شكل تكرار يك حرف يا صدا، كشيدن طولاني‌تر يك حرف، ناتواني از تلفظ برخي حروف و همين‌طور اداي پرفشار برخي كلمات نشان مي‌دهد.

اين عارضه مي‌تواند در هر سني شروع شود اما در بيشتر مواقع سن شروع لكنت زبان كودكان ميان 2 تا 5 سالگي است. اگرچه بسياري از مواقع لكنت‌ها به‌خودي‌خود و در جريان رشد برطرف مي‌شوند بااين‌حال برخي اوقات نيز ممكن است اين ناتواني همراه كودك باقي بماند. به همين خاطر بهتر است درصورتي‌كه فرزند شما يا هر يك از نزديكانتان داراي لكنت است اين موضوع را با يك متخصص روانشناسي كودك در ميان بگذاريد. 

منبع: لكنت زبان كودكان | علت لكنت زبان در كودك چيست؟

لكنت زبان كودكان

لكنت زبان كودكان اختلالي است كه توانايي صحبت كردن كودك را تحت تأثير قرار مي‌دهد. اين اختلال كه يكي از انواع اختلالات گفتاري مي‌باشد ممكن است در هر سني شروع شود اما بيشتر موارد مبتلابه لكنت در سنين 2 تا 5 سالگي اتفاق مي‌افتد و متأسفانه با رسيدن كودك به سن مدرسه شدت بيشتري پيدا مي‌كند.

كودكاني كه دچار لكنت هستند معمولاً بعضي صداها را در يك كلمه تكرار مي‌كنند و يا براي مدتي طولاني‌تر از معمول مي‌كشند. ناتواني از تلفظ برخي حروف و همين‌طور بيان پرفشار برخي اصوات ازجمله نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان هستند.

يكي از مشكلاتي كه معمولاً به همراه لكنت بروز پيدا مي‌كند اين است كه كودك در حين صحبت كردن حركاتي مانند چشمك زدن، تكان دادن دست يا حركت دادن فك و لب‌ها را انجام مي‌دهد. اين موضوع ممكن است به اين خاطر ايجاد شود كه آن‌ها به‌طور تصادفي در يكي از دفعاتي كه دچار لكنت شده‌اند با انجام اين حركت توانسته‌اند مشكل خود را حل كنند و ازاين‌پس اين تصور اشتباه براي كودك ايجاد خواهد شد كه انجام اين حركات به رفع لكنت وي كمك مي‌كند.

با توجه به اينكه لكنت باعث بروز مشكلات روحي بسياري ازجمله از دست دادن اعتمادبه‌نفس يا افسردگي و گوشه‌گيري در كودك مي‌شود بهتر است براي درمان اين مشكل از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

نشانه هاي لكنت زبان كودكان

لكنت زبان اختلالي است كه در بسياري از مواقع خود را به‌وضوح نشان خواهد داد و تشخيص وجود اين مشكل نياز به دقت چنداني ندارد. برخي از نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان موارد زير را دربرمي‌گيرد.

  • كودك به‌راحتي و روان صحبت نمي‌كند و اين باعث خواهد شد تا شما براي فهميدن منظور وي دچار مشكل شويد.
  • كودك براي فرار از بيان برخي كلمات دشوار منظور خود را با كلمات و جملات بيشتري بيان مي‌كند و اين باعث طولاني‌تر شدن صحبت وي مي‌شود.
  • ناتواني در صحبت كردن روان باعث مي‌شود كه كودك ميل كمتري به برقراري ارتباط داشته باشد و رفتارهاي انزوا گزيني در وي ديده مي‌شود.
  • كودك در حين صحبت كردن دچار وقفه مي‌شود و اين وقفه همراه با انقباض عضلاتي خواهد بود كه در صحبت كردن دخالت دارند.
  • واردكردن اصوات اضافي به كلمه
  • تكرار يا كشيدن يك حرف از كلمه

علت لكنت زبان كودكان

متخصصين تاكنون نتوانسته‌اند دلايل قطعي بروز لكنت زبان را مشخص كنند بااين‌حال فرضيات نشان مي‌دهد كه اختلال در بخش‌هايي از مغز مي‌تواند باعث لكنت زبان كودكان باشد به همين خاطر لكنت زبان يكي از اختلالات عصبي رشدي محسوب مي‌شود. همچنين پژوهش‌ها نشان‌دهنده اين موضوع است كه زمينه ژنتيكي مي‌تواند تا 5 برابر احتمال لكنت را افزايش دهد. برخلاف تصور بسياري از افراد، تحقيقات تا امروز به اين نتيجه نرسيده كه اضطراب مي‌تواند دليلي براي لكنت باشد اما يكي از مسائلي است كه تأثير بسياري در شدت لكنت دارد به اين صورت كه كودكان در شرايط اضطرابي لكنت بيشتري پيدا مي‌كنند.

 

پيامدهاي لكنت زبان كودكان

لكنت زبان كودكان علاوه بر اينكه مشكلاتي را براي تفهيم منظور كودك به ديگران ايجاد مي‌كند باعث خواهد شد تا كودك و همين‌طور والدين او مشكلات روحي بسياري را نيز تجربه كنند كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. بهتر است براي جلوگيري از بروز اين مشكلات درصورتي‌كه فرزند يا هريك از نزديكان شما دچار لكنت شده براي درمان از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

🔻افسردگي كودك

لكنت زبان مي‌تواند باعث شود اطرافيان و به‌خصوص گروه همسالان كودك تمايلي به صحبت كردن با وي نداشته باشند. اين موضوع به‌تدريج باعث كناره‌گيري كودك از جمع شده و اين موضوع مي‌تواند موجب انزوا، احساس تنهايي و همين‌طور افسردگي در كودك باشد. همه ما نياز داريم تا با ديگران ارتباط برقرار كرده و با آن‌ها دادوستد عاطفي داشته باشيم؛ هنگامي‌كه اين شرايط براي كودك شما مهيا نباشد احتمال بروز آسيب‌هاي رواني افزايش پيدا خواهد كرد. به همين خاطر بهتر است نسبت به برقراري ارتباط صحيح با كودكتان حساسيت داشته باشيد. براي اطلاع بيشتر درباره افسردگي در كودكان كليك كنيد.

🔻اضطراب كودك

لكنت زبان در كودكان باعث خواهد شد تا آن‌ها در شرايطي كه مي‌بايست با ديگران و به‌ويژه افراد جديد صحبت كنند ميزاني از اضطراب را تجربه نمايند. اضطراب مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي مانند بي‌ميلي به برقراري روابط اجتماعي در فرد شود و تأثيرات نامطلوبي را در شرايط روحي كودك باقي بگذارد.

🔻فشار رواني والدين

تحقيقات نشان‌دهنده اين است كه بروز هرگونه ناتواني و بيماري در كودكان سلامت روان و كيفيت زندگي والدين آن‌ها را نيز تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. اين موضوع حتي مي‌تواند باعث بروز درگيري و اختلاف ميان والدين نيز باشد. در شرايطي كه چنين مشكلاتي براي شما نيز ايجاد شده بهتر است از يك مشاور خانواده براي حل مشكلات خود كمك بگيريد. 

🔻 اختلال در عملكرد كودك

لكنت زبان كودكان باعث مي شود آن ها در مدرسه و در انجام ساير امور روزمره شان دچار مشكل شوند. براي مثال آن ها در پرسش و پاسخ هاي كلاس شركت نمي كنند و يا معلمين براي كنترل وقت كلاس هم كه شده اجازه صحبت به آن ها را نمي‌دهند. اين وضعيت موجب بي ميلي هر چه بيشتر او به مطالب كلاس درس خواهد شد.

🔻 ناتواني در دوست يابي

همانطور كه گفتيم زبان و قدرت تكلم براي ارتباط با ديگران ضروري است. انسان به واسطه زبان شبكه هاي مختلف اجتماعي را به وجود مي‌آورد. لكنت زبان كودكان در واقعي مانعي در وصل شدن به اين شبكه هاي اجتماعي است. اين كودكان آگاهي لازم نسبت به لكنت خودشان را دارند. پس نه تنها ديگران بلكه خودشان نيز از گروه هاي همسالان فاصله مي‌گيرند. اين وضعيت موجب ناتواني آن ها در دوستيابي مي شود.

🔻انزوا و تنهايي

تداوم لكنت زبان كودكان موجب قطع ارتباط با دنياي بيرون و تنهايي هر چه بيشتر آن ها خواهد شد. مخصوصا اگر در خانواده هايي باشند كه هيچ توجهي به وضعيت رواني و رفتار كودك نشود. اين كودكان با آسيب هاي زيادي وارد نوجواني و جواني شده و در بزرگسالي همچنان در برقراري ارتباط مشكل دارند.

نحوه برخورد با لكنت زبان كودكان

نحوه برخورد والدين با لكنت زبان كودكان شان در بهبودي يا تشديد اين مشكل بسيار اهميت دارد. توجه داشته باشيد كه پيشرفت كودك شما در صحبت كردن موضوعي بسيار تدريجي است و نبود پيشرفت‌هاي چشمگير و ناگهاني نبايد شما را از تلاش براي بهبود شرايط كودك دلسرد كند. در كنار مراجعه به متخصصين روانشناسي كودك و گفتار درماني براي درمان لكنت زبان فرزندتان بهتر است به نكات زير نيز توجه داشته باشيد.

  • با آرامش به حرف‌هاي كودك گوش كنيد و به او اجازه دهيد صحبت كند. هرگز از كودك نخواهيد سريع‌تر صحبت كند و يا براي روان حرف زدن تلاش كند.
  • هرگز پايان جملات كودك را بيان نكنيد؛ كلماتي را كه در بيانشان دچار لكنت مي‌شود به‌جاي او بيان نكنيد يا به كودك نگوييد منظورت اين بود كه……! اجازه بدهيد فرزندتان خودش منظورش را بيان كند.
  • به خاطر لكنت زبان با فرزندتان بدرفتاري نكنيد. از تحقير و سرزنش او خودداري كنيد و هرگز در حين صحبت لكنت يا تفاوت با ديگران را به روي او نياوريد.
  • مشتاقانه به صحبت‌هاي كودك گوش كنيد. فرزند شما تصور مي‌كند به دليل لكنت اطرافيان تمايلي به صحبت با او ندارند و اين موضوع مي‌تواند اعتمادبه‌نفس و سلامت روان وي را تحت تأثير قرار دهد. سعي كنيد با گوش دادن به حرف‌هاي فرزندتان اين تصور را در وي از بين ببريد.
  • كودكاني كه دچار لكنت زبان هستند معمولاً از ترس قضاوت شدن يا مورد تمسخر قرار گرفتن از اجتماع دوري مي‌كنند. بهتر است ملزومات روابط اجتماعي را براي فرزندتان فراهم كنيد و او را براي صحبت كردن و برقراري ارتباط تشويق نماييد.

سخن آخر

لكنت زبان كودكان تدريجي يا ناگهاني امكان تظاهر دارد. والدين بايد نسبت به اقدامات درماني هشيار باشه و در زمان درست براي از بين بردن اين مساله اقدام كنند. تداوم اين وضعيت كودك را در مدرسه، نزد دوستان و آشنايان دچار مشكلات ارتباطي مي‌كند. زبان انسان را از ساير موجودات جدا كرده و موجب تنوع بخشيدن به ارتباطات اجتماعي افراد مي‌شود. عدم بهره مندي درست از اين ابزار ذاتي، كودك را از ساير همسالان عقب انداخته و موجب منزوي شدن او خواهد شد.

بنابراين شما در صورت مشاهده حداقل 3 ماه لكنت زبان كودكان خود به متخصصين مراجعه نماييد. اگر نسبت به اين اختلال دچار شبهه هستيد، حداكثر تا 6 ماه نسبت به نشانه ها صبورانه رفتار كنيد. اما اگر همچنان علائم لكنت زبان ادامه داشت، حتما براي دريافت خدمات درمان به مراكز معتبر مراجعه نماييد.

خدمات ذهن نو براي لكنت زبان كودكان

مجموعه ذهن نو داراي كادري با سابقه در حوزه كودك و نوجوان اين امكان را فراهم كرده تا از هر كجاي كشور از طريق تماس تلفني يا آنلاين خدمات درماني ارائه دهد. درمانگران اين مجموعه همگي فارغ التحصيل از معتبرترين دانشگاه هاي كشور بوده و صلاحيت لازم براي از بين بردن لكنت زبان كودكان را دارند. همچنين خدمات اين مجموعه به صورت حضوري براي ساكنين تهران و اطراف قابل ارائه است. براي دريافت اين خدمات كافي با شماره هاي درج شده تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه لكنت زبان كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

لكنت كودكان در چه سنيني ايجاد مي‌شود؟

لكنت ممكن است در هر سني شروع شود بااين‌حال به‌طور ميانگين شروع اين اختلال در فاصله سنين 2 تا 5 سالگي خواهد بود.

آيا لكنت كودك قابل‌درمان است؟

بله؛ با كمك گرفتن از گفتاردرماني مي‌توان تا حد زيادي مشكل لكنت كودك را برطرف كرد.

لكنت چه مشكلاتي را براي كودك ايجاد خواهد كرد؟

اضطراب از برقراري ارتباط به‌ويژه با افراد غريبه، ميل به‌ تنهايي و انزوا گزيني و همين طور افسردگي كودك ازجمله مشكلاتي هستند كه به دنبال لكنت ايجاد مي‌شوند.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/13  ] [ ۲۰ ] [ newmiind ] [ ]

درمان لكنت زبان در كودكان يكي از دغدغه‌هاي بسيار مهم والدين است. پدر و مادرها معمولاً از مشاهده لكنت در فرزند خود نگران مي‌شوند و مي‌ترسند كه اين مشكل به اعتماد به نفس و روحيه كودك آسيب بزند. بايد بدانيد كه اگر شما از روش‌هاي برخورد مناسب با كودكي كه لكنت دارد آگاه باشيد و درمان‌هاي مناسب را به موقع آغاز كنيد، لكنت در همان سال‌هاي كودكي به مرور محو شده و آسيب‌هاي رواني ناشي از آن نيز به حداقل مي‌رسند. روانشناسان و گفتار درمانگران از جمله مختصصيني هستند كه مي‌توانند در درمان لكنت زبان كودكان به شما ياري برسانند. 
منبع: درمان لكنت زبان كودكان | درمان قطعي لكنت زبان در كودك

چه زماني بايد براي درمان لكنت زبان كودك اقدام كرد؟

لكنت زبان نوعي اختلال در رواني و فصاحت كلام است كه ممكن است اشكال مختلفي به خود بگيرد. برخي افراد در شروع كلام مشكل دارند و براي اداي يك كلمه ممكن است حرف ابتدايي آن را بارها تكرار كنند. مثلاً به جاي من مي‌گويند م …م… م… م …ن. برخي ديگر ممكن است در ميان صحبت ناگهان دچار توقف شده و نتوانند برخي كلمات را تلفظ نمايند. در اين حالت فرد نوعي انقباض يا گرفتگي در عضلات حنجره خود تجربه مي‌كند كه ممكن است در اثر فشارهاي رواني ايجاد شده باشند.

روش‌هاي درمان لكنت زبان كودكان

براي درمان لكنت زبان كودكان روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه توسط متخصصيني نظير گفتار درمانگران و روانشناسان ارائه مي‌شود. گفتار درمانگران تمرين‌هاي زباني با كودك انجام مي‌دهند كه به تلفظ هرچه صحيح‌تر لغات و جملات كمك مي‌كند. در مقابل از آنجايي كه لكنت اغلب ريشه‌هاي اضطرابي دارد، روانشناسان بر عوامل ايجاد كننده آن تمركز كرده و به كودك ياري مي‌رسانند تا بتواند هيجانات و اضطراب‌هاي ابراز نشده خود را بيان كرده و به شيوه سالمي با آن‌ها سازگار شود. از جمله روش‌هايي كه در درمان‌هاي روانشناسي مورد استفاده قرار مي‌گيرد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. همچنين شما مي‌توانيد اين درمان‌ها را توسط مجرب‌ترين روانشناسان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند دريافت نماييد.

رفتار درماني از روش‌هاي درمان لكنت زبان كودكان

در رفتار درماني درمانگر بيش از هر چيز به پيشايندها و پسايندهاي رفتار تمركز مي‌كند. درنتيجه اين مسئله بررسي مي‌شود كه لكنت بيشتر در چه موقعيت‌هايي اتفاق مي‌افتد و به چه پيامدهايي منجر مي‌شود. شناسايي عوامل موقعيتي كه در ايجاد اضطراب كودك مؤثرند و تقويت تلاش‌هاي مثبت كودك در جهت رفع مشكل خود، از جمله مهم‌ترين اقداماتي است كه در اين زمينه به فرزند شما ياري مي‌رساند.

بازي درماني

لكنت تا حد زيادي مي‌تواند ناشي از ترس‌ها و اضطراب‌هاي پنهان كودك باشد. از آنجايي كه كودكان ظرفيت كم‌تري براي پردازش هيجانات خود دارند و نمي‌توانند همانند بزرگسالان در مورد احساساتشان صحبت كنند درمانگر از بازي درماني كمك مي‌گيرد تا به كمك آن از عواطف دروني كودك اطلاع  پيدا كند. براي مثال بازي‌هايي مثل نقش بازي كردن و نقاشي در اين زمينه بسيار مؤثر هستند. درمانگر در جريان همين بازي‌ها روش‌هاي مديريت اضطراب را به كودك آموزش مي‌دهد. پژوهش‌ها نشان مي‌دهد با كاهش اضطراب‌ها به مرور مشكلات گفتاري نيز خود به خود بهبود مي‌يابند.

درمان شناختي رفتاري از روش‌هاي درمان لكنت زبان كودكان

براي كودكان بزرگ‌تر كه درك شناختي بالاتري دارند درمان‌هاي شناختي رفتاري مي‌توانند بسيار مؤثر باشند. در اين رويكرد درمانگر به كودك آموزش مي‌دهد كه ريشه اكثر مشكلات اضطرابي او افكاري است كه در ذهنش جريان دارند. افكار ناسازگار با ايجاد هيجانات بسيار منفي مي‌توانند به تظاهرات باليني مختلفي بيانجامد كه لكنت يكي از آن‌هاست. كودك در اين درمان به مرور نسبت به افكار خود بينش بيشتري پيدا مي‌كنند و مي‌تواند عقايد ناكارآمد را با باورهاي مناسب‌تري جايگزين نمايد. اين درمان در نهايت با ايجاد احساسات آرامش بيشتر و كاهش اضطراب مي‌توانند در بهبود لكنت سهم بسزايي داشته باشد.

نكاتي كه در برخورد با كودكان مبتلا به لكنت بايد به آن‌ها توجه كنيد

برخوردهاي شما با كودك مبتلا به لكنت در تداوم يافتن يا بهبود مشكل او نقش بسزايي دارند. براي اينكه بتوانيد به فرزندتان كمك كنيد زودتر اين مشكل را پشت سر بگذارد و روند درمان لكنت زبان كودكان به خوبي سپري شود؛ به نكات زير توجه فرماييد.

  • هرگز مشكل كودك را دست مايه تمسخر يا شوخي قرار ندهيد.
  • زماني كه كودك نمي‌تواند كلمه‌اي را ادا كند او را تحت فشار نگذاريد.
  • وقتي كودك نمي‌تواند كلمات را بيان كند صبورانه در كنار او بمانيد و نشان دهيد او را درك مي‌كنيد.
  • زماني را براي گفت‌وگو با كودك اختصاص دهد و اجازه دهيد افكار و احساساتش را بيان كند.
  • هرگز براي اصلاح رفتارهاي كودك از روش‌هايي كه منجر به ايجاد ترس مفرط در او مي‌شوند استفاده نكنيد.
  • به ترس‌هاي كودك بي‌توجه نباشيد و آن‌ها را ناديده نگيريد. زماني كه مي‌بينيد او از موضوعي ترسيده تلاش كنيد در كنارش بمانيد و نشان دهيد براي احساسات او ارزش قائل هستيد. توجه داشته باشيد كه اهميت دادن شما به كودك نقش مهمي در درمان لكنت زبان كودكان دارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

لكنت دوران كودكي معمولاً تا چه سني طول مي‌كشد؟

اختلال لكنت معمولاً بين ۲ تا ۵ سالگي اتفاق مي‌افتد و اگر از نوع پايدار نباشد قبل از ۶ سالگي محو مي‌شود. براي تشخيص نوع لكنت لازم است با يك متخصص در زمينه كودك مشورت نماييد. 

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/28  ] [ ۱۸ ] [ newmiind ] [ ]

صميميت با همسر يكي از چاشني‌هاي ضروري براي داشتن يك ازدواج شاد و موفق است. اگر مي‌خواهيد در كنار همسرتان زندگي مملو از شادي داشته باشيد، بايد بتوانيد علاوه بر همسر بودن، رابطه‌اي دوستانه با او برقرار كنيد. يكي از ويژگي‌هاي دوستان چندين ساله، ميزان صميميت ميان آن‌هاست. اين رابطه دوستانه اگر در ازدواج شكل بگيرد، مي‌تواند بسياري از خلاءهاي زن و مرد را پوشش دهد و به آن‌ها براي پيشبرد زندگي مشترك‌شان نيز ياري برساند. صميميت با همسر به شما كمك مي‌كند تا در ارتباط با همسرتان دركي بهتر، احساس همدلي، رابطه جنسي مطلوب‌تر، داشتن حامي و… را تجربه كنيد. اگر نتوانسته‌ايد چنين ارتباطي با همسرتان شكل دهيد با دريافت مشاوره خانواده (تلفني، آنلاين، حضوري) رابطه‌تان را بهبود دهيد.

 

 

منبع : صميميت با همسر چه مراحلي دارد؟

 

نشانه هاي صميميت با همسر

روانشناسان به زوج‌ها بر ايجاد صميميت با همسر تاكيد فراواني دارند، اما ممكن است براي بسياري از افراد اين سوال به وجود آيد كه احساس صميميت ميان زوجين دقيقا به چه معناست.

در پاسخ به اين سوال اينگونه مي‌توان توضيح داد كه صميميت در واقع در داشتن احساس نزديكي معنا مي‌شود؛ اينكه فرد بدون رودربايستي حتي در موارد خصوصي همسرش نيز شريك شود.

همسراني كه در ميان آن‌ها احساس صميميت وجود دارد، سعي مي‌كنند در ارتباط خود بدون كنترل كردن و يا نظارت بر رفتارهاي طرف مقابل با او يك رابطه عاشقانه و در عين حال نيز دوستانه برقرار كنند.

در تعريف كامل‌تري از صميميت با همسر اينگونه مي‌توان گفت كه برقراري ارتباط صميمانه با همسر از الزامات يك رابطه زناشويي است. صميميت ميان زوجين را مي‌توان به طور خلاصه در موارد زير بيان كرد:

  • همكاري صميمانه زوج‌ها با يكديگر
  • تعهد و پايبندي زوجين نسبت به يكديگر و زندگي مشترك
  • احساس رضايت از رابطه جنسي
  • احساس استقلال زن و شوهر در ارتباط با خانواده و دوستانشان
  • ميزان اعتماد به نفس و عزت نفس طرفين
  • ميزان آزادي در ابراز عقايد و نگرش‌ها
  • ميزان بيان احساسات و عواطف و كمك به هم در حل اختلافات

 

بيشتر بخوانيد : زندگي مشترك موفق

 

راه هاي افزايش ميزان صميميت با همسر

در ادامه به برخي راهكارهاي موثر در ايجاد يك رابطه صميمي ميان زن و شوهر اشاره كرده‌ايم. توجه داشته باشيد كه با ايجاد صميميت در رابطه زناشويي مي‌توانيد طعم يك زندگي عاشقانه و دلچسب را در كنار همسرتان تجربه كنيد.

1- انجام كارهاي لذت بخش دو نفره

دو نفر وقتي با يكديگر آشنا مي‌شوند رفتار بسيار مودبانه و در عين حال عاشقانه با يكديگر دارند، خوب است اين نوع رابطه را در سال‌هاي بعدي حفظ كنيد. زوج‌هايي كه رفتاري توام با احترام و عشق به همسرشان دارند، با وجود گذر زمان صميميت بيشتري به هم پيدا مي‌كنند.

براي اين هدف مي‌توانيد كارهايي كه مورد علاقه هر دو شماست را انتخاب كنيد و سعي كنيد وقت‌هايي را براي يكديگر اختصاص دهيد و در كنار هم به انجام كارهاي مورد علاقه‌تان بپردازيد.

2- وقتي كنار همسرتان هستيد به چيز ديگري فكر نكنيد

سعي كنيد براي افزايش صميميت با همسرتان وقتي كه در كنار او هستيد، ذهن خود را در زمان حال نگه داريد و به كارهايي كه قرار است انجام دهيد مثل آشپزي كردن و يا رسيدگي به شغل‌تان فكر نكنيد.

در واقع بايد مهارت برقراري ارتباط موثر با همسرتان را بياموزيد. براي اين كار بايد نيازهاي او را بشناسيد و به آن‌ها رسيدگي كنيد، حرف‌هاي او را گوش دهيد و اصلا توجه كنيد او چه خواسته‌هايي از شما دارد، انتقاد پذير باشيد، در هنگام بروز مشكلات سعي كنيد با همدلي مشكلات را حل كنيد.

به گونه‌اي رفتار كنيد كه همسرتان متوجه شود كه برايتان اهميت دارد و اولويت زندگي شما همسرتان و توجه به خواسته‌هاي او است. القاي اين احساس در او مي‌تواند قدم بزرگي در جهت صميمت با همسرتان باشد.

3- با كارهاي كوچك و بدون هزينه همسرتان را خوشحال كنيد

مي‌توانيد به سادگي با انجام برخي كارهاي كوچك همسرتان را خوشحال كنيد. حتما لازم نيست براي خوشحالي همسرتان كارهاي بزرگ و پرهزينه‌اي انجام دهيد.

انجام برخي كارها مثل درست كردن غذاي مورد علاقه همسرتان، تماس گرفتن و يا ارسال پيام به او در ساعت‌هاي مختلف، غافلگير كردن همسرتان، خريد يك گل يا هديه كوچك به بهانه‌هاي مختلف، رفتن به رستوران و يا مسافرت و … مي‌تواند تاثير بسياري در ايجاد صميميت ميان زن و شوهر بگذارد.

4- براي ايجاد صميميت با همسر تان صحبت كنيد

هرچه با همسرتان بيشتر صحبت كنيد او از افكار، احساسات، نيازها و خواسته‌هاي شما بيشتر مطلع مي‌گردد. بيان شفاف خواسته‌ها و انتظاراتي كه از يكديگر داريد، ضمن اينكه باعث مي‌شود شما رابطه صميمانه‌تري را با يكديگر داشته باشيد، كمك مي‌كند نسبت به همسرتان شناخت كافي بدست آوريد و خواسته‌هايش را بشناسيد.

براي اينكه همسرتان نسبت به شما شناخت كافي بدست آورد، شما بايد اين اجازه را به او بدهيد، براي اين كار بايد به اندازه كافي با او صحبت كنيد.

5- با همسرتان مشورت و تصميم گيري كنيد

همواره به ياد داشته باشيد كه شما و همسرتان دو نفر در كنار يكديگر هستيد و اصطلاحا در زندگي مشترك با يكديگر تشكيل يك تيم داده‌ايد.

تيم بودن در زندگي مشترك يعني در انجام تمامي كارها بايستي از همسرتان نظرخواهي كنيد و پس از مشورت كردن با او تصميم خود را بگيريد. تصميمي كه در نهايت براي امور زندگي مشترك‌تان مي‌گيريد، بايد نتيجه مشورت و تصميم گيري هر دوي شما باشد.

6- به نيازهاي همسرتان توجه كنيد

شناخت نيازهاي همسر و رسيدگي به آن لازمه ايجاد صميمت در ميان زوجين است. ممكن است همسرتان راجع به تمامي نيازهايي كه دارد با شما صحبت نكند، اما اين شما هستيد كه بايد متناسب با شرايط متوجه شويد كه او چه خواسته‌ها و انتظاراتي از شما دارد.

7- ايجاد صميميت با همسر و اجتناب از رفتارهاي نادرست

همواره اين موضوع را در نظر داشته باشيد كه يك رفتار نادرست و يا يك لحن بد تا چه اندازه مي‌تواند رابطه ميان شما و همسرتان را تحت تاثير قرار دهد. سعي كنيد از هر گونه رفتار بد و نادرست با همسرتان اجتناب كنيد و شوخي‌هايي را كه باعث ناراحتي و دلخوري او مي‌شود را كنار بگذاريد.

8- مرور خاطرات زندگي مشترك

زوجين از ابتداي آشنايي تا سال‌ها پس از ازدواج، در كنار سختي‌ها و مشكلاتي كه در زندگي داشته‌اند، روزهاي پر از شادي و خاطرات زيبا را هم تجربه كرده‌اند.

مرور خاطرات شيرين در زندگي مثل خاطرات دوران آشنايي، دوران نامزدي، ازدواج، خاطرات بچه دار شدن و … مي‌تواند صميميت ميان زوجين را پررنگ‌تر كند.

براي اينكار مي‌توانيد زماني را به ديدن عكس و فيلم‌هاي مراسم ازدواج‌تان و يا ديگر اتفاق‌هاي خوب زندگي‌ اختصاص دهيد.

9- همواره به همسرتان ابراز علاقه كنيد

اظهار و ابراز علاقه ميان زوجين فقط مختص به اوايل آشنايي نيست. شما بايد در طول زندگي مشترك خود همواره به همسرتان عشق بورزيد و علاقه خود را به زبان بياوريد.

بسياري از زوجين گمان مي‌كنند بعد از گذشت سال‌ها از زندگي مشترك، نيازي به ابراز احساسات كلامي نيست، در حالي كه زن و شوهر همواره به حمايت‌هاي عاطفي و ابراز احساسات كلامي يكديگر نياز دارند. مي‌توانيد براي ايجاد صميميت همواره در شرايط مختلف به همسرتان بگوييد “دوستت دارم.”

يا مي‌توانيد براي ابراز احساسات خود او را در آغوش بكشيد و يا خود را براي يك رابطه جنسي عاشقانه با او آماده كنيد. برقراري رابطه جنسي عاشقانه در ايجاد صميميت ميان زوجين تاثير زيادي دارد.

10- با خانواده همسرتان وقت بگذرانيد

از ديگر مواردي كه صميميت ميان زوجين را افزايش مي‌دهد، برقراري ارتباط خوب با خانواده همسر است. براي اينكار مي‌توانيد زمان‌هاي بيشتري را در كنار خانواده همسرتان وقت بگذرانيد و يا در مناسبت‌هاي مختلف براي مادر و يا پدر همسرتان هديه‌اي بخريد. در واقع شما با مجموعه اين كارها به همسرتان نشان مي‌دهيد كه براي خانواده‌اش ارزش و اهميت قائل هستيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه صميميت با همسر مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

منبع : صميميت با همسر چه مراحلي دارد؟



:: برچسب‌ها: صميميت با همسر چه مراحلي دارد؟ ,
:: بازديد از اين مطلب : 1

|

امتياز مطلب : 0

|

تعداد امتيازدهندگان : 0

|

مجموع امتياز : 0

تاريخ انتشار : چهار شنبه 28 مهر 1400 | نظرات (0)

 

لكنت زبان كودكان

نوشته شده توسط : ذهن نو

لكنت زبان كودكان يكي از اختلالاتي است كه مي‌تواند توانايي صحبت كردن آن‌ها را تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار داده و حتي باعث بروز مشكلات روحي مانند انزوا، افسردگي و اضطراب در كودك شود. لكنت زبان معمولاً خود را به شكل تكرار يك حرف يا صدا، كشيدن طولاني‌تر يك حرف، ناتواني از تلفظ برخي حروف و همين‌طور اداي پرفشار برخي كلمات نشان مي‌دهد. اين عارضه مي‌تواند در هر سني شروع شود اما در بيشتر مواقع سن شروع لكنت زبان كودكان ميان 2 تا 5 سالگي است. اگرچه بسياري از مواقع لكنت‌ها به‌خودي‌خود و در جريان رشد برطرف مي‌شوند بااين‌حال برخي اوقات نيز ممكن است اين ناتواني همراه كودك باقي بماند. به همين خاطر بهتر است درصورتي‌كه فرزند شما يا هر يك از نزديكانتان داراي لكنت است اين موضوع را با يك متخصص روانشناسي كودك در ميان بگذاريد. 

 منبع : لكنت زبان كودكان

لكنت زبان كودكان                    

لكنت زبان كودكان اختلالي است كه توانايي صحبت كردن كودك را تحت تأثير قرار مي‌دهد. اين اختلال كه يكي از انواع اختلالات گفتاري مي‌باشد ممكن است در هر سني شروع شود اما بيشتر موارد مبتلابه لكنت در سنين 2 تا 5 سالگي اتفاق مي‌افتد و متأسفانه با رسيدن كودك به سن مدرسه شدت بيشتري پيدا مي‌كند. كودكاني كه دچار لكنت هستند معمولاً بعضي صداها را در يك كلمه تكرار مي‌كنند و يا براي مدتي طولاني‌تر از معمول مي‌كشند. ناتواني از تلفظ برخي حروف و همين‌طور بيان پرفشار برخي اصوات ازجمله نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان هستند.

يكي از مشكلاتي كه معمولاً به همراه لكنت بروز پيدا مي‌كند اين است كه كودك در حين صحبت كردن حركاتي مانند چشمك زدن، تكان دادن دست يا حركت دادن فك و لب‌ها را انجام مي‌دهد. اين موضوع ممكن است به اين خاطر ايجاد شود كه آن‌ها به‌طور تصادفي در يكي از دفعاتي كه دچار لكنت شده‌اند با انجام اين حركت توانسته‌اند مشكل خود را حل كنند و ازاين‌پس اين تصور اشتباه براي كودك ايجاد خواهد شد كه انجام اين حركات به رفع لكنت وي كمك مي‌كند. با توجه به اينكه لكنت باعث بروز مشكلات روحي بسياري ازجمله از دست دادن اعتمادبه‌نفس يا افسردگي و گوشه‌گيري در كودك مي‌شود بهتر است براي درمان اين مشكل از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي اطلاع از ديگر انواع اختلال گفتاري كليك كنيد.

 

نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان

لكنت زبان اختلالي است كه در بسياري از مواقع خود را به‌وضوح نشان خواهد داد و تشخيص وجود اين مشكل نياز به دقت چنداني ندارد. برخي از نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان موارد زير را دربرمي‌گيرد.

  • كودك به‌راحتي و روان صحبت نمي‌كند و اين باعث خواهد شد تا شما براي فهميدن منظور وي دچار مشكل شويد.
  • كودك براي فرار از بيان برخي كلمات دشوار منظور خود را با كلمات و جملات بيشتري بيان مي‌كند و اين باعث طولاني‌تر شدن صحبت وي مي‌شود.
  • ناتواني در صحبت كردن روان باعث مي‌شود كه كودك ميل كمتري به برقراري ارتباط داشته باشد و رفتارهاي انزوا گزيني در وي ديده مي‌شود.
  • كودك در حين صحبت كردن دچار وقفه مي‌شود و اين وقفه همراه با انقباض عضلاتي خواهد بود كه در صحبت كردن دخالت دارند.
  • واردكردن اصوات اضافي به كلمه
  • تكرار يا كشيدن يك حرف از كلمه

 

دلايل ايجاد لكنت زبان كودكان

متخصصين تاكنون نتوانسته‌اند دلايل قطعي بروز لكنت زبان را مشخص كنند بااين‌حال فرضيات نشان مي‌دهد كه اختلال در بخش‌هايي از مغز مي‌تواند باعث لكنت زبان كودكان باشد به همين خاطر لكنت زبان يكي از اختلالات عصبي رشدي محسوب مي‌شود. همچنين پژوهش‌ها نشان‌دهنده اين موضوع است كه زمينه ژنتيكي مي‌تواند تا 5 برابر احتمال لكنت را افزايش دهد. برخلاف تصور بسياري از افراد، تحقيقات تا امروز به اين نتيجه نرسيده كه اضطراب مي‌تواند دليلي براي لكنت باشد اما يكي از مسائلي است كه تأثير بسياري در شدت لكنت دارد به اين صورت كه كودكان در شرايط اضطرابي لكنت بيشتري پيدا مي‌كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اختلالات عصبي رشدي كليك كنيد. 

 

پيامدهاي لكنت زبان كودكان

لكنت زبان كودكان علاوه بر اينكه مشكلاتي را براي تفهيم منظور كودك به ديگران ايجاد مي‌كند باعث خواهد شد تا كودك و همين‌طور والدين او مشكلات روحي بسياري را نيز تجربه كنند كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. بهتر است براي جلوگيري از بروز اين مشكلات درصورتي‌كه فرزند يا هريك از نزديكان شما دچار لكنت شده براي درمان از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

افسردگي كودك

لكنت زبان مي‌تواند باعث شود اطرافيان و به‌خصوص گروه همسالان كودك تمايلي به صحبت كردن با وي نداشته باشند. اين موضوع به‌تدريج باعث كناره‌گيري كودك از جمع شده و اين موضوع مي‌تواند موجب انزوا، احساس تنهايي و همين‌طور افسردگي در كودك باشد. همه ما نياز داريم تا با ديگران ارتباط برقرار كرده و با آن‌ها دادوستد عاطفي داشته باشيم؛ هنگامي‌كه اين شرايط براي كودك شما مهيا نباشد احتمال بروز آسيب‌هاي رواني افزايش پيدا خواهد كرد. به همين خاطر بهتر است نسبت به برقراري ارتباط صحيح با كودكتان حساسيت داشته باشيد. براي اطلاع بيشتر درباره افسردگي در كودكان كليك كنيد.

اضطراب كودك

لكنت زبان در كودكان باعث خواهد شد تا آن‌ها در شرايطي كه مي‌بايست با ديگران و به‌ويژه افراد جديد صحبت كنند ميزاني از اضطراب را تجربه نمايند. اضطراب مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي مانند بي‌ميلي به برقراري روابط اجتماعي در فرد شود و تأثيرات نامطلوبي را در شرايط روحي كودك باقي بگذارد.

فشار رواني والدين

تحقيقات نشان‌دهنده اين است كه بروز هرگونه ناتواني و بيماري در كودكان سلامت روان و كيفيت زندگي والدين آن‌ها را نيز تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. اين موضوع حتي مي‌تواند باعث بروز درگيري و اختلاف ميان والدين نيز باشد. در شرايطي كه چنين مشكلاتي براي شما نيز ايجاد شده بهتر است از يك مشاور خانواده براي حل مشكلات خود كمك بگيريد. براي اطلاع از روند و نحوه دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

 

نحوه برخورد با لكنت زبان كودكان

نحوه برخورد والدين با لكنت زبان فرزند خود يكي از موضوعاتي است كه مي‌تواند باعث بهبود يا تشديد مشكلات كودك شود. به‌عنوان والدين كودك به اين موضوع توجه داشته باشيد كه پيشرفت كودك شما در صحبت كردن موضوعي بسيار تدريجي است و نبود پيشرفت‌هاي چشمگير و ناگهاني نبايد شما را از تلاش براي بهبود شرايط كودك دلسرد كند. در كنار مراجعه به متخصصين روانشناسي كودك و گفتاردرماني براي درمان لكنت زبان فرزندتان بهتر است به نكات زير نيز توجه داشته باشيد.

  • با آرامش به حرف‌هاي كودك گوش كنيد و به او اجازه دهيد صحبت كند. هرگز از كودك نخواهيد سريع‌تر صحبت كند و يا براي روان حرف زدن تلاش كند.
  • هرگز پايان جملات كودك را بيان نكنيد؛ كلماتي را كه در بيانشان دچار لكنت مي‌شود به‌جاي او بيان نكنيد يا به كودك نگوييد منظورت اين بود كه……! اجازه بدهيد فرزندتان خودش منظورش را بيان كند.
  • به خاطر لكنت زبان با فرزندتان بدرفتاري نكنيد. از تحقير و سرزنش او خودداري كنيد و هرگز در حين صحبت لكنت يا تفاوت با ديگران را به روي او نياوريد.
  • مشتاقانه به صحبت‌هاي كودك گوش كنيد. فرزند شما تصور مي‌كند به دليل لكنت اطرافيان تمايلي به صحبت با او ندارند و اين موضوع مي‌تواند اعتمادبه‌نفس و سلامت روان وي را تحت تأثير قرار دهد. سعي كنيد با گوش دادن به حرف‌هاي فرزندتان اين تصور را در وي از بين ببريد.
  • كودكاني كه دچار لكنت زبان هستند معمولاً از ترس قضاوت شدن يا مورد تمسخر قرار گرفتن از اجتماع دوري مي‌كنند. بهتر است ملزومات روابط اجتماعي را براي فرزندتان فراهم كنيد و او را براي صحبت كردن و برقراري ارتباط تشويق نماييد.

براي آگاهي بيشتر درباره درمان لكنت زبان كودكان كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

1. لكنت كودكان در چه سنيني ايجاد مي‌شود؟

لكنت ممكن است در هر سني شروع شود بااين‌حال به‌طور ميانگين شروع اين اختلال در فاصله سنين 2 تا 5 سالگي خواهد بود.

2. آيا لكنت كودك قابل‌درمان است؟

بله؛ با كمك گرفتن از گفتاردرماني مي‌توان تا حد زيادي مشكل لكنت كودك را برطرف كرد.

3. لكنت چه مشكلاتي را براي كودك ايجاد خواهد كرد؟

اضطراب از برقراري ارتباط به‌ويژه با افراد غريبه، ميل به‌ تنهايي و انزوا گزيني و همين طور افسردگي كودك ازجمله مشكلاتي هستند كه به دنبال لكنت ايجاد مي‌شوند.

 

 

 

 منبع : لكنت زبان كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/7/28  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]

لكنت زبان كودكان يكي از اختلالاتي است كه مي‌تواند توانايي صحبت كردن آن‌ها را تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار داده و حتي باعث بروز مشكلات روحي مانند انزوا، افسردگي و اضطراب در كودك شود. لكنت زبان معمولاً خود را به شكل تكرار يك حرف يا صدا، كشيدن طولاني‌تر يك حرف، ناتواني از تلفظ برخي حروف و همين‌طور اداي پرفشار برخي كلمات نشان مي‌دهد. اين عارضه مي‌تواند در هر سني شروع شود اما در بيشتر مواقع سن شروع لكنت زبان كودكان ميان 2 تا 5 سالگي است. اگرچه بسياري از مواقع لكنت‌ها به‌خودي‌خود و در جريان رشد برطرف مي‌شوند بااين‌حال برخي اوقات نيز ممكن است اين ناتواني همراه كودك باقي بماند. به همين خاطر بهتر است درصورتي‌كه فرزند شما يا هر يك از نزديكانتان داراي لكنت است اين موضوع را با يك متخصص روانشناسي كودك در ميان بگذاريد. 

منبع » لكنت زبان كودكان

لكنت زبان كودكان                    

لكنت زبان كودكان اختلالي است كه توانايي صحبت كردن كودك را تحت تأثير قرار مي‌دهد. اين اختلال كه يكي از انواع اختلالات گفتاري مي‌باشد ممكن است در هر سني شروع شود اما بيشتر موارد مبتلابه لكنت در سنين 2 تا 5 سالگي اتفاق مي‌افتد و متأسفانه با رسيدن كودك به سن مدرسه شدت بيشتري پيدا مي‌كند. كودكاني كه دچار لكنت هستند معمولاً بعضي صداها را در يك كلمه تكرار مي‌كنند و يا براي مدتي طولاني‌تر از معمول مي‌كشند. ناتواني از تلفظ برخي حروف و همين‌طور بيان پرفشار برخي اصوات ازجمله نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان هستند.

يكي از مشكلاتي كه معمولاً به همراه لكنت بروز پيدا مي‌كند اين است كه كودك در حين صحبت كردن حركاتي مانند چشمك زدن، تكان دادن دست يا حركت دادن فك و لب‌ها را انجام مي‌دهد. اين موضوع ممكن است به اين خاطر ايجاد شود كه آن‌ها به‌طور تصادفي در يكي از دفعاتي كه دچار لكنت شده‌اند با انجام اين حركت توانسته‌اند مشكل خود را حل كنند و ازاين‌پس اين تصور اشتباه براي كودك ايجاد خواهد شد كه انجام اين حركات به رفع لكنت وي كمك مي‌كند. با توجه به اينكه لكنت باعث بروز مشكلات روحي بسياري ازجمله از دست دادن اعتمادبه‌نفس يا افسردگي و گوشه‌گيري در كودك مي‌شود بهتر است براي درمان اين مشكل از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي اطلاع از ديگر انواع اختلال گفتاري كليك كنيد.

نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان

لكنت زبان اختلالي است كه در بسياري از مواقع خود را به‌وضوح نشان خواهد داد و تشخيص وجود اين مشكل نياز به دقت چنداني ندارد. برخي از نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان موارد زير را دربرمي‌گيرد.

  • كودك به‌راحتي و روان صحبت نمي‌كند و اين باعث خواهد شد تا شما براي فهميدن منظور وي دچار مشكل شويد.
  • كودك براي فرار از بيان برخي كلمات دشوار منظور خود را با كلمات و جملات بيشتري بيان مي‌كند و اين باعث طولاني‌تر شدن صحبت وي مي‌شود.
  • ناتواني در صحبت كردن روان باعث مي‌شود كه كودك ميل كمتري به برقراري ارتباط داشته باشد و رفتارهاي انزوا گزيني در وي ديده مي‌شود.
  • كودك در حين صحبت كردن دچار وقفه مي‌شود و اين وقفه همراه با انقباض عضلاتي خواهد بود كه در صحبت كردن دخالت دارند.
  • واردكردن اصوات اضافي به كلمه
  • تكرار يا كشيدن يك حرف از كلمه

دلايل ايجاد لكنت زبان كودكان

متخصصين تاكنون نتوانسته‌اند دلايل قطعي بروز لكنت زبان را مشخص كنند بااين‌حال فرضيات نشان مي‌دهد كه اختلال در بخش‌هايي از مغز مي‌تواند باعث لكنت زبان كودكان باشد به همين خاطر لكنت زبان يكي از اختلالات عصبي رشدي محسوب مي‌شود. همچنين پژوهش‌ها نشان‌دهنده اين موضوع است كه زمينه ژنتيكي مي‌تواند تا 5 برابر احتمال لكنت را افزايش دهد. برخلاف تصور بسياري از افراد، تحقيقات تا امروز به اين نتيجه نرسيده كه اضطراب مي‌تواند دليلي براي لكنت باشد اما يكي از مسائلي است كه تأثير بسياري در شدت لكنت دارد به اين صورت كه كودكان در شرايط اضطرابي لكنت بيشتري پيدا مي‌كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اختلالات عصبي رشدي كليك كنيد. 

پيامدهاي لكنت زبان كودكان

لكنت زبان كودكان علاوه بر اينكه مشكلاتي را براي تفهيم منظور كودك به ديگران ايجاد مي‌كند باعث خواهد شد تا كودك و همين‌طور والدين او مشكلات روحي بسياري را نيز تجربه كنند كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. بهتر است براي جلوگيري از بروز اين مشكلات درصورتي‌كه فرزند يا هريك از نزديكان شما دچار لكنت شده براي درمان از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

افسردگي كودك

لكنت زبان مي‌تواند باعث شود اطرافيان و به‌خصوص گروه همسالان كودك تمايلي به صحبت كردن با وي نداشته باشند. اين موضوع به‌تدريج باعث كناره‌گيري كودك از جمع شده و اين موضوع مي‌تواند موجب انزوا، احساس تنهايي و همين‌طور افسردگي در كودك باشد. همه ما نياز داريم تا با ديگران ارتباط برقرار كرده و با آن‌ها دادوستد عاطفي داشته باشيم؛ هنگامي‌كه اين شرايط براي كودك شما مهيا نباشد احتمال بروز آسيب‌هاي رواني افزايش پيدا خواهد كرد. به همين خاطر بهتر است نسبت به برقراري ارتباط صحيح با كودكتان حساسيت داشته باشيد. براي اطلاع بيشتر درباره افسردگي در كودكان كليك كنيد.

اضطراب كودك

لكنت زبان در كودكان باعث خواهد شد تا آن‌ها در شرايطي كه مي‌بايست با ديگران و به‌ويژه افراد جديد صحبت كنند ميزاني از اضطراب را تجربه نمايند. اضطراب مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي مانند بي‌ميلي به برقراري روابط اجتماعي در فرد شود و تأثيرات نامطلوبي را در شرايط روحي كودك باقي بگذارد.

فشار رواني والدين

تحقيقات نشان‌دهنده اين است كه بروز هرگونه ناتواني و بيماري در كودكان سلامت روان و كيفيت زندگي والدين آن‌ها را نيز تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. اين موضوع حتي مي‌تواند باعث بروز درگيري و اختلاف ميان والدين نيز باشد. در شرايطي كه چنين مشكلاتي براي شما نيز ايجاد شده بهتر است از يك مشاور خانواده براي حل مشكلات خود كمك بگيريد. براي اطلاع از روند و نحوه دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

نحوه برخورد با لكنت زبان كودكان

نحوه برخورد والدين با لكنت زبان فرزند خود يكي از موضوعاتي است كه مي‌تواند باعث بهبود يا تشديد مشكلات كودك شود. به‌عنوان والدين كودك به اين موضوع توجه داشته باشيد كه پيشرفت كودك شما در صحبت كردن موضوعي بسيار تدريجي است و نبود پيشرفت‌هاي چشمگير و ناگهاني نبايد شما را از تلاش براي بهبود شرايط كودك دلسرد كند. در كنار مراجعه به متخصصين روانشناسي كودك و گفتاردرماني براي درمان لكنت زبان فرزندتان بهتر است به نكات زير نيز توجه داشته باشيد.

  • با آرامش به حرف‌هاي كودك گوش كنيد و به او اجازه دهيد صحبت كند. هرگز از كودك نخواهيد سريع‌تر صحبت كند و يا براي روان حرف زدن تلاش كند.
  • هرگز پايان جملات كودك را بيان نكنيد؛ كلماتي را كه در بيانشان دچار لكنت مي‌شود به‌جاي او بيان نكنيد يا به كودك نگوييد منظورت اين بود كه……! اجازه بدهيد فرزندتان خودش منظورش را بيان كند.
  • به خاطر لكنت زبان با فرزندتان بدرفتاري نكنيد. از تحقير و سرزنش او خودداري كنيد و هرگز در حين صحبت لكنت يا تفاوت با ديگران را به روي او نياوريد.
  • مشتاقانه به صحبت‌هاي كودك گوش كنيد. فرزند شما تصور مي‌كند به دليل لكنت اطرافيان تمايلي به صحبت با او ندارند و اين موضوع مي‌تواند اعتمادبه‌نفس و سلامت روان وي را تحت تأثير قرار دهد. سعي كنيد با گوش دادن به حرف‌هاي فرزندتان اين تصور را در وي از بين ببريد.
  • كودكاني كه دچار لكنت زبان هستند معمولاً از ترس قضاوت شدن يا مورد تمسخر قرار گرفتن از اجتماع دوري مي‌كنند. بهتر است ملزومات روابط اجتماعي را براي فرزندتان فراهم كنيد و او را براي صحبت كردن و برقراري ارتباط تشويق نماييد.

براي آگاهي بيشتر درباره درمان لكنت زبان كودكان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

1. لكنت كودكان در چه سنيني ايجاد مي‌شود؟

لكنت ممكن است در هر سني شروع شود بااين‌حال به‌طور ميانگين شروع اين اختلال در فاصله سنين 2 تا 5 سالگي خواهد بود.

2. آيا لكنت كودك قابل‌درمان است؟

بله؛ با كمك گرفتن از گفتاردرماني مي‌توان تا حد زيادي مشكل لكنت كودك را برطرف كرد.

3. لكنت چه مشكلاتي را براي كودك ايجاد خواهد كرد؟

اضطراب از برقراري ارتباط به‌ويژه با افراد غريبه، ميل به‌ تنهايي و انزوا گزيني و همين طور افسردگي كودك ازجمله مشكلاتي هستند كه به دنبال لكنت ايجاد مي‌شوند.

 

 

 

منبع » لكنت زبان كودكان

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/6  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]

درمان لكنت زبان در كودكان يكي از دغدغه‌هاي بسيار مهم والدين است. پدر و مادرها معمولاً از مشاهده لكنت در فرزند خود نگران مي‌شوند و مي‌ترسند كه اين مشكل به اعتماد به نفس و روحيه كودك آسيب بزند. بايد بدانيد كه اگر شما از روش‌هاي برخورد مناسب با كودكي كه لكنت دارد آگاه باشيد و درمان‌هاي مناسب را به موقع آغاز كنيد، لكنت در همان سال‌هاي كودكي به مرور محو شده و آسيب‌هاي رواني ناشي از آن نيز به حداقل مي‌رسند. روانشناسان و گفتار درمانگران از جمله مختصصيني هستند كه مي‌توانند در درمان لكنت زبان كودكان به شما ياري برسانند. براي آگاهي بيشتر از روش‌هاي درماني آن‌ها تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

درمان لكنت زبان كودكان

درمان قطعي لكنت زبان در كودك

 

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

لكنت زبان چيست؟

لكنت زبان نوعي اختلال در رواني و فصاحت كلام است كه ممكن است اشكال مختلفي به خود بگيرد. برخي افراد در شروع كلام مشكل دارند و براي اداي يك كلمه ممكن است حرف ابتدايي آن را بارها تكرار كنند. مثلاً به جاي من مي‌گويند م …م… م… م …ن. برخي ديگر ممكن است در ميان صحبت ناگهان دچار توقف شده و نتوانند برخي كلمات را تلفظ نمايند. در اين حالت فرد نوعي انقباض يا گرفتگي در عضلات حنجره خود تجربه مي‌كند كه ممكن است در اثر فشارهاي رواني ايجاد شده باشند.

براي اطلاع بيشتر در زمينه لكنت زبان كودكان كليك كنيد.

 

روش‌هاي درمان لكنت زبان كودكان

براي درمان لكنت زبان كودكان روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه توسط متخصصيني نظير گفتار درمانگران و روانشناسان ارائه مي‌شود. گفتار درمانگران تمرين‌هاي زباني با كودك انجام مي‌دهند كه به تلفظ هرچه صحيح‌تر لغات و جملات كمك مي‌كند. در مقابل از آنجايي كه لكنت اغلب ريشه‌هاي اضطرابي دارد، روانشناسان بر عوامل ايجاد كننده آن تمركز كرده و به كودك ياري مي‌رسانند تا بتواند هيجانات و اضطراب‌هاي ابراز نشده خود را بيان كرده و به شيوه سالمي با آن‌ها سازگار شود. از جمله روش‌هايي كه در درمان‌هاي روانشناسي مورد استفاده قرار مي‌گيرد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. همچنين شما مي‌توانيد اين درمان‌ها را توسط مجرب‌ترين روانشناسان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو دريافت نماييد.

رفتار درماني از روش‌هاي درمان لكنت زبان كودكان

در رفتار درماني درمانگر بيش از هر چيز به پيشايندها و پسايندهاي رفتار تمركز مي‌كند. درنتيجه اين مسئله بررسي مي‌شود كه لكنت بيشتر در چه موقعيت‌هايي اتفاق مي‌افتد و به چه پيامدهايي منجر مي‌شود. شناسايي عوامل موقعيتي كه در ايجاد اضطراب كودك مؤثرند و تقويت تلاش‌هاي مثبت كودك در جهت رفع مشكل خود، از جمله مهم‌ترين اقداماتي است كه در اين زمينه به فرزند شما ياري مي‌رساند.

بازي درماني

لكنت تا حد زيادي مي‌تواند ناشي از ترس‌ها و اضطراب‌هاي پنهان كودك باشد. از آنجايي كه كودكان ظرفيت كم‌تري براي پردازش هيجانات خود دارند و نمي‌توانند همانند بزرگسالان در مورد احساساتشان صحبت كنند درمانگر از بازي درماني كمك مي‌گيرد تا به كمك آن از عواطف دروني كودك اطلاع  پيدا كند. براي مثال بازي‌هايي مثل نقش بازي كردن و نقاشي در اين زمينه بسيار مؤثر هستند. درمانگر در جريان همين بازي‌ها روش‌هاي مديريت اضطراب را به كودك آموزش مي‌دهد. پژوهش‌ها نشان مي‌دهد با كاهش اضطراب‌ها به مرور مشكلات گفتاري نيز خود به خود بهبود مي‌يابند.

درمان شناختي رفتاري از روش‌هاي درمان لكنت زبان كودكان

براي كودكان بزرگ‌تر كه درك شناختي بالاتري دارند درمان‌هاي شناختي رفتاري مي‌توانند بسيار مؤثر باشند. در اين رويكرد درمانگر به كودك آموزش مي‌دهد كه ريشه اكثر مشكلات اضطرابي او افكاري است كه در ذهنش جريان دارند. افكار ناسازگار با ايجاد هيجانات بسيار منفي مي‌توانند به تظاهرات باليني مختلفي بيانجامد كه لكنت يكي از آن‌هاست. كودك در اين درمان به مرور نسبت به افكار خود بينش بيشتري پيدا مي‌كنند و مي‌تواند عقايد ناكارآمد را با باورهاي مناسب‌تري جايگزين نمايد. اين درمان در نهايت با ايجاد احساسات آرامش بيشتر و كاهش اضطراب مي‌توانند در بهبود لكنت سهم بسزايي داشته باشد.

 

نكاتي كه در برخورد با كودكان مبتلا به لكنت بايد به آن‌ها توجه كنيد

برخوردهاي شما با كودك مبتلا به لكنت در تداوم يافتن يا بهبود مشكل او نقش بسزايي دارند. براي اينكه بتوانيد به فرزندتان كمك كنيد زودتر اين مشكل را پشت سر بگذارد و روند درمان لكنت زبان كودكان به خوبي سپري شود؛ به نكات زير توجه فرماييد.

  • هرگز مشكل كودك را دست مايه تمسخر يا شوخي قرار ندهيد.
  • زماني كه كودك نمي‌تواند كلمه‌اي را ادا كند او را تحت فشار نگذاريد.
  • وقتي كودك نمي‌تواند كلمات را بيان كند صبورانه در كنار او بمانيد و نشان دهيد او را درك مي‌كنيد.
  • زماني را براي گفت‌وگو با كودك اختصاص دهد و اجازه دهيد افكار و احساساتش را بيان كند.
  • هرگز براي اصلاح رفتارهاي كودك از روش‌هايي كه منجر به ايجاد ترس مفرط در او مي‌شوند استفاده نكنيد.
  • به ترس‌هاي كودك بي‌توجه نباشيد و آن‌ها را ناديده نگيريد. زماني كه مي‌بينيد او از موضوعي ترسيده تلاش كنيد در كنارش بمانيد و نشان دهيد براي احساسات او ارزش قائل هستيد. توجه داشته باشيد كه اهميت دادن شما به كودك نقش مهمي در درمان لكنت زبان كودكان دارد.

 

سؤالات متداول

– لكنت دوران كودكي معمولاً تا چه سني طول مي‌كشد؟

اختلال لكنت معمولاً بين ۲ تا ۵ سالگي اتفاق مي‌افتد و اگر از نوع پايدار نباشد قبل از ۶ سالگي محو مي‌شود. براي تشخيص نوع لكنت لازم است با يك متخصص در زمينه كودك مشورت نماييد.

براي آشنايي بيشتر در زمينه روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره _ با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

منبع » درمان لكنت زبان كودكان

امتیاز:
بازدید: 30
برچسب:
:
[ 1399/7/14  ] [ ۱۱ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 5
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب